Seminar Montessori pedagogike o delu z otroki s posebnimi potrebami

Seminar Montessori pedagogike o delu z otroki s posebnimi potrebami

nienhuis-materials

VKLJUČEVANJE ELEMENTOV MONTESSORI PEDAGOGIKE PRI DELU Z OTROKI S POSEBNIMI POTREBAMI

Seminar z delavnico

Izobraževanje je primerno za defektologe, specialne pedagoge, socialne pedagoge, logopede, učitelje, terapevte, vzgojitelje, starše in vse ostale, ki se v svoji praksi in življenju srečujejo z otroki s posebnimi potrebami.

Z našim znanjem in izkušnjami želimo obogatiti delo strokovnih delavcev in staršev ter razširiti oblike dela za otroke s posebnimi potrebami z elementi montessori pedagogike. Na seminarju bomo predstavili učinkovite strategije poučevanja za otroke s posebnimi potrebami z elementi montessori pedagogike ter predstavili uporabo ter cilje materialov, prilagojienih posebej za delo z otroki s posebnimi potrebami.

 • VSEBINA IZOBRAŽEVANJA
  • ŽIVLJENJSKA POT IN DELO MARIE MONTESSORI, NAČELA PEDAGOGIKE MONTESSORI – spoznati in razumeti Montessori filozofijo
 • DIDAKTIČNI PRISTOPI MONTESSORI PEDAGOGIKE ZA OTROKE S POSEBNIMI POTREBAMI (učne strategije)
  • UPORABA IN MODIFIKACIJA RAZVOJNIH MONTESSORI MATERIALOV ZA OTROKE S POSEBNIMI POTREBAMI na področju senzorike, jezika, matematike, vsakdanjega življenja in kozmike
 • SENZORNO GIBANJE, gibalno učenje, učenje in gibanje z razumevanjem ter usvajanjem operativnih ciljev

Število udeležencev seminarja je omejeno na 15, tako da bo omogočena tudi individualna prilagoditev dela/vsebine in posvet z udeleženci.

Seminar bodo izvajali Montessori pedagogi in defektologinja. Vsi izvajalci imajo strokovno znanje, izobrazbo in delovne izkušnje s predavanji ali delom z otroki.

 • ČAS TRAJANJA: 8 ur
 1. LOKACIJA: Center za montessori pedagogiko, Zavod za izobraževanje in razvoj montessori pedagogike, Jamova 6, 3000 Celje
 2. PRISTOPNINA SEMINARJA: Znesek seminarja se nakaže pred pričetkom seminarja oz. ob oddani pisni prijavi na TRR SI56 0510 0801 4099 912 (Abanka Vipa d.d.)
 3. PRIJAVA: Prijave sprejemamo pisno do zapolnitve prostih mest posameznega izobraževanja. Ob oddani prijavi je potrebno izvršiti plačilo na TRR. Za prijavo in vse dodatne informacije nas kontaktirajte na el. pošto:

E-mail: center@montessori-education.org ali center@montessori-education.si

Web stran: www.montessori-education.org

 

TERMINI IZOBRAŽEVANJA

Aktualna izobraževanja so objavljena na koledarju izobraževanj Aktualna izobraževanja

Cena izobraževanja: 85€ (končna cena za udeleženca tečaja).

TRR: SI56 0510 0801 4099 912 (Abanka Vipa d.d.)

Deli ta prispevek